היי מישהו שומע אותי?! שימוש אודיו בלמידה

בעולם בו אנו נמצאים בתחרות על הקשב של הלומד ומרדף אחר חווית למידה ייחודית, לא תמיד מצריך שימוש בטכנולוגיות מורכבות ויקרות – בואו נדבר על אודיו!

חלקכם אולי עוד זוכרים את הקלטות שההורים שלנו השמיעו לנו בלילה לפני השינה, 1000 סיפורים, פינקו, סינדרלה ועוד המון סיפורים ואגדות, במקום להקריא לנו סיפור בעצמם :), אחר כך הגיעו הדיסקים ובשלב מאוחר יותר יוטיוב, Spotify, אפל מיוזיק או גוגל פליי. הפודקסטים שאנחנו מאזינים להם החליפו את תכניות הרדיו והסרטונים.

למה זה כזה נוח?
כי אנחנו חיים במדינה שהיא פקק אחד גדול ואין משהו שגורם לנו להרגיש טוב יותר מזה שניצחנו את הפקק והפכנו אותו לזמן פרודוקטיבי. זה נגיש לנו וזה גורם לנו לזכור כמו איזה ג'ינגל שנתקע בראש. בנוסף עלויות ההפקה מאוד נמוכות שלא דורשות יכולות מקצועיות גבוהות.

כשמדברים על שימוש בקבצי שמע אפשר לחשוב על מגוון יישומים בפתרונות למידה. במקרה בו קהל היעד שלכם הוא כזה שנע בין לקוחות ומבלה זמן על הכביש בין פגישה לפגישה או סתם תקוע בפקקים בדרך לעבודה, ניתן לייצר לו ספריית שמע על תהליכים, מוצרים, שירותים, סיפורי לקוח, תחקרי אירוע ועוד ועוד…

שימוש נוסף יכול לבוא לידי ביטוי בקורסים מקוונים. כבר יצרתם קורס וידאו על נושא מקצועי קורס שמבוסס על סרטוני וידאו של ואתם רוצים לספק לקהל היעד שלכם פתרון המתאים להרגלי הלמידה שלו כל מה שאתם צריכים לעשות זה פשוט לייצא מהווידאו קובץ שמע לצרף אותו לכל שיעור בסביבה (רק בדקו שתוכן השיעור מתאים להעברה באמצעות שמע בלבד) אם תצרפו את תוכן גם כקובץ טקסט (מהתסריט) תאפשרו ללומד לבחור את הדרך המתאימה לו לצרוך את התוכן.

בואו נסכם, שימוש באודיו ללמידה כדאי מכמה סיבות:
1. אנחנו בעידן של ריבוי מדיות. עידן בו כל אחד בוחר לעצמו את הדרך הנוחה ביותר
2. יכול להיות תוצר בודד או חלק מקורס שלם או שגרה קבועה
3. ניתן להאזין לזה במגוון דרכים, בכל מקום ובכל זמן וללא טכנולוגיות מורכבות.
4. הקלטת פודקאסט לא מצריכה התמקצעות מיוחדת ויכולה להיות מאוד פשוטה כל מה שצריך זה מיקרופון, אוזניות ותוכנת עריכה פשוטה

אז נשתמע…

עקבו אחרינו

3,017 Comments

דילוג לתוכן