7 טיפים בניהול פרויקט למידה

בכל פרויקט למידה יש הזדמנות. הזדמנות להשפיע, לרתום ולתרום לשינוי אמיתי בשטח.כל פרויקט הוא שונה, בהיקף, במורכבות, בשיטות הלמידה, בסביבה הארגונית, ובכל זאת יש קווי דמיון בניהול הפרויקט שתורמים להצלחתו. ביקשנו מאלישבע, יועצת למידה בכירה ומנהלת פרויקטים באקספרטים, לחלוק אתנו טיפים שיתרמו להצלחתו של הפרויקט הבא. הנה 7 טיפים לניהול מוצלח של פרויקט

מזהים את כל בעלי העניין ורותמים אותם לתהליך
מומחה תוכן שרתום לפרויקט זה מצוין, אבל אם גם המנהל שלו רתום לתהליך סביר להניח שקצב ההתקדמות ישתפר פלאים.

מאתרים את הכאבים והמיקודים של כל אחד מהשותפים בתהליך
אם נבין מה חשוב לשותפים בתהליך נוכל לרתום אותם, לשקף תועלות, ולנתב את התרומה שלהם לפרויקט לאזורים שרלוונטיים עבורם.

מציגים כבר בתחילת התהליך אילו תשומות ידרשו מהמעורבים
חשוב לשקף תשומות נדרשות בהתאם ללו"ז הנדרש לפיתוח הפתרון, ולהציג חלופות, אם נוסיף X נקצר ב- Y.

מגדירים את אבני הדרך בפרויקט ומציגים אותם לשותפים שלנו
כשכולם יודעים לאן מכוונים, מה החלק שלהם בכל שלב ומתי הוא אמור לקרות, אז ניתן להיערך בהתאם. חשוב להגדיר כבר בתחילת הדרך ולהמשיך לשקף תוך כדי התקדמות.

יוצרים מפת דרכים ברורה
כשכולם יודעים לאן מכוונים, מה החלק שלהם בכל שלב ומתי הוא אמור לקרות, אז ניתן להיערך בהתאם. חשוב להגדיר כבר בתחילת הדרך ולהמשיך לשקף תוך כדי התקדמות.
הצלחה של פרויקט למידה תלויה פעמים רבות בהיבטים נוספים בסביבת העבודה של הלומד. הסתכלות הוליסטית ושיקוף אזורים נוספים, מעבר ללמידה, שעשויים להשפיע על התוצאות בשטח יכולים לעשות את ההבדל בין פרויקט שמוביל לשינוי אמיתי ופרויקט ש"מעלה אבק" על מדף מוצרי הלמידה בארגון.

לפעמים צפים קשיים, זה טבעי
מנהלים את הקשיים, משקפים את ההשלכות ומציעים חלופות להתמודדות איתם
לא תמיד הכל מושלם וזה בסדר, האופן בו נתמודד עם הקושי יקבע את הטון בפרויקט. שקיפות והתמודדות ישירה עם הבעיה, תוך הצעת חלופות לפתרונה, יבטיחו שהפרויקט ימשיך להתקדם תוך שמירה על שביעות רצונם של המעורבים בתהליך. תקשורת פתוחה היא הדרך ליצירת שותפות עם המעורבים בתהליך.

תודה, היא לא מילה גסה
הצלחה של פרויקט למידה היא תולדה של הירתמות כל המעורבים בתהליך. חשוב לעצור, לומר תודה ולשקף למעורבים איך השקעתם תרמה להצלחת הפרויקט.

צוות המומחים שלנו עומד לרשותכם בכל התלבטות…בהצלחה בפרויקט הבא שלכם!

עקבו אחרינו

3,041 Comments

דילוג לתוכן